FAST AND CURIOUS

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО

Как да събудим любопитството на кулинарните ценители, които обичат да приготвят традиционна зимнина – мармалади, туршии, пр., и да ги убедим да използват специалните продукти на Dr. Oetker за бързо и лесно приготвяне на рецепти.

Решението

Когато говорим за домашно приготвени рецепти, повечето българи залагат на знанията, наследени от майките и бабите им.  Нашата цел бе да покажем на хората, че има нови, по-лесни начини да приготвиш нещо със същия чудесен вкус, с който си свикнал.
Затова създадохме визуално изкусителна платформа, която предлагаше на дамите остроумен, образователен тест. Всеки от въпросите и затворените отговори даваше ценни съвети по забавен начин. Участниците трябваше да изберат верния от няколко отговора, откривайки в резултат свежи рецепти. Така научаваха куп полезни съвети и трикове неусетно и по неангажиращ начин. 

Резултати

Резултатите от кампанията говорят сами за себе си: над 16 000 потребители се регистрираха за участие в двете вълни от кампанията – Сезонът на сладката и Сезонът на туршиите. Двата куиза бяха решени близо 17 000 пъти.