РИСУВАНА ИСТОРИЯ ЗА ЕДНА СОЦИАЛНА МИСИЯ

НАЧАЛОТО

Ранното детско развитие е сред ключовите каузи на UNICEF в България. За да запознае българските родители и широката аудитория с важността на този период и специфичните за него теми, организацията ни покани да предложим интересна концепция.

ИДЕЯТА

Решихме да създадем първата по рода си картинна книга, посветена на ранното детско развитие. Искахме тя да е вълнуваща и за деца, и за родители. Да предизвиква емоция и общуване, а не просто да информира. Затова се обърнахме към дузина любими български писатели и илюстратори за деца – както утвърдени имена като Виктор Самуилов и Петър Станимиров, така и набиращи скорост таланти като Сияна Захариева и Евгения Войнова. Те с радост откликнаха на идеята и подариха по едно (а някои дори по две!) свои произведения за книгата. Всеки от текстовете – кратки истории или стихотворения – беше посветен на конкретна тема: сън, хранене, движение, четене, пр. Така, по лесен, красив и ведър начин, хората можеха да си припомнят или да се запознаят с най-съществените елементи от ранното детство, както и да се подсетят да направят дарение за някоя от детските каузи на UNICEF.
И ОШЕ

Освен рисуваната книга, оформихме и е-наръчник с подробни съвети в помощ на родителите на бебета. И двете полезни книги могат да се свалят безплатно (само с регистрация) от специалния сайт: https://www.roditel.unicef.bg/. Свалете ги и вие, или споделете с познати или бъдещи родители, за да дадем по-широк отглас на смислената кауза.