ПОЩЕНСКА ИСТОРИЯ ЗА ДОН КАШОН И КАКА КУТИЙКА

Speedy ни потърсиха със задание за нова, отличителна криейтив концепция за дигитална комуникация на Speedy Поща: изгодна услуга за изпращане и получаване на пратки от офис или автомат. Нужно бе да създадем идея, която обслужва едновременно различните цели на бранда: да бъде максимално комуникативен с крайните клиенти онлайн; да бъде практично информативен, но и забавен; да анонсира различните услуги и предимства по консистентен, но разнообразен начин.

Подходът ни бе да създадем “семейство симпатични бранд персонажи, отговарящи на различните типове пратки, които можеш да пускаш със Спиди Поща. Чрез шеговитите герои: Дон Кашон, Колет Всичко-Е-Наред, Кака Кутийка, Плик Мъник и Кратка Пратка, започнахме да комуникираме всички активности на Спиди Поща.


Неформалният, приветлив език на персонажите спомогна да общуваме с потребителите в социалните мрежи по-разговорно и адекватно на дигиталната среда.

Семейството пратки се превърна за кратко време в разпознаваем и лесно адаптируем за различни кампании символ на Спиди Поща. Героите интегрирахме и в новия дизайн на сайта, който също създадохме.